FTV (Four-Television)

Wednesday, January 6, 2016

Tagged Under: , ,

វិធីធ្វើទាខ្វៃ - Peking Duck

Share


វិធីធ្វើទាខ្វៃ - Peking Duck

គ្រឿងផ្សំ

  • ទា 1ក្បាល
  • គ្រឿងសំរាប់ស្រូបឲ្យមានជាតិ(Hoisin sauce) 4ស្លាបព្រាបាយ 

  • ស្ករ 2ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្សៅខ្ទឹមស 2ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្សៅខ្ញី 1ស្លាបព្រាបាយ
  • គ្រឿងទេសទាំងប្រាំមុខ(Five-spices powder) 1ស្លាបព្រាបាយ
  • ម្រេច 1ស្លាបព្រាបាយ
  • អំបិល 1ស្លាបព្រាបាយ
  • មើមខ្ញី 1បន្ទះ
  • គល់ខ្ទឹមស្លាក 1គល់


  • ឈើអែម 1ក្ដាប

  • គ្រាប់ប៉ូចកាក់ 1ក្ដាប
  • សំបកក្រូចឆ្មារគ្រៀម 1បន្ទះ
  • ទឹកឃ្មុំ 470ml
  • ទឹកក្រូចឆ្មារ 1ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹកខ្មេះ 470ml
  • ម៉ាល់តូស(Maltose) 470ml





វិធីធ្វើ

   ១. វគ្គទី១៖

  • យកទាទៅលាង និងវះគូទវាឲ្យស្អាត។
  • យកគ្រឿងសំរាប់ស្រូបឲ្យមានជាតិ, ស្ករ, ម្សៅខ្ទឹមស, គ្រឿងទេសទាំងប្រាមុខ, ម្រេច,​អំបិល, ម្សៅខ្ញី យកមកច្របល់ឲ្យសព្វ ហើយញាត់បញ្ចូលក្នុងពោះទា ព្រមទាំងដាក់មើមខ្ញី ១បន្ទះ និងគល់ខ្ទឹមស្លាក ១គល់ផង រួចយកឈើមកដោតដេរគូទវាឲ្យជិត។

   ២. វគ្គទី២៖

  • ដាក់ទឹក២លីត្រដាំឲ្យពុះ រួចបង់ឈើអែម, គ្រាប់ប៉ូចកាក់, សំបកក្រូចឆ្មារគ្រៀមចូលរួចទុកឲ្យពុះតិចៗមួយអន្លើរសិន។ (ហៅថាទឹកទី១)
  • ដោយឡែកត្រូវយក ម៉ាល់តូស ទៅលាយជាមួយនឹងទឹកក្តៅពុះ470ml រួចចាំយកមកចាក់ចូលជាមួយទឹកឃ្មុំ, ទឹកខ្មេះ, និងទឹកក្រូចឆ្មារ។ (ហៅថាទឹកទី២)
  • យកទាមកត្រាំស្រូបជាមួយនឹងទឹកទី១ឲ្យបាន ១៥-២០ វិនាទីចាំស្រង់យកទៅស្រូបជាមួយនឹងទឹកទី២ បាន ១ ម៉ោង បន្ទាប់មកយកទាទៅព្យួរចោលឲ្យស្ងួតរយះពេល ៥ ម៉ោងទាល់តែស្បែកវាយឺត ទើបយកទានោះទៅដុតក្នុងកំដៅ 150Co និងរយះពេលពី ៤០-៤៥ នាទី ហើយក្រោយពេល ២០ នាទីត្រូវដុតក្នុងកំដៅ 180Co វិញ។

0 comments:

Post a Comment

Four-TV